Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Σεπτεμβρίου 19, 2011

Σύμφωνα με τα έσοδα του Ελληνικού Κράτους μας
θα πρέπει να ρυθμίζομαι και τα έξοδά του.
Ποτέ δεν επιτρέπεται να ξοδεύομαι περισσότερα από όσα εσοδεύομαι. Εάν μέχρι σήμερα παίρναμε δανεικά να πληρωθούν οι διορισμένοι υπάλληλοι μας από εδώ και εις το εξής δεν θα μπορούμε . Εκτός αν πουληθούμε στους δανειοδότες μας.
Το να πούμε διώχνουμε τους μισούς υπαλλήλους
και κρατάμε μόνο τους άλλους μισούς [Ως εκλεκτούς ] θα είναι πράγματι μια άνευ προηγουμένου μια μεγάλη αδικία επαναφέροντας γεγονότα της τότε πλατείας κλαυθμώνος .
Όπου όταν έπαιρνε την εξουσία η Κυβέρνηση έδιωχνε αυτούς που δεν την ψήφισαν και όταν ανατρεπόταν γινόταν το αντίθετο. Με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην ανωτέρω πλατεία και να κλαίνε εξ ου και η ονομασία της πλατείας.
Για να μην γίνουν λοιπόν αυτά υπάρχει ο τρόπος . Να ελαττωθούν άμεσα οι μισθοί των υψηλόμισθων .. Σε όσο υψηλά πόστα και αν βρίσκονται . Οι άνθρωποι δεν έτυχε να έχουν όλοι προσόντα πανεπιστημιακού επιπέδου . Έχουν όμως τις ίδιες ανάγκες . Το Κράτος δεν χρειάζεται μόνο τους αξιωματικούς , αλλά περισσότερο τους στρατιώτες . Η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι μόνο για τους έξυπνους . Ούτε για τους κομματικοποιημένους
Αλλά για όλους τους Έλληνες Σας ευχαριστώ

Advertisements

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Απρίλιος 20, 2010

ΣπυρίδωνAνοικτή Επιστολή Απρίλιος 2009
Προς. κ. Χαραλαμπόπουλο Χαράλαμπο Δημητρίου
ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Σωκράτους 51 και Πειραιώς 10552 ΑΘΗΝΑ

Κοινοποίηση α] ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
β] ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
γ] ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Αγαπητέ κ. Χαραλαμπόπουλε
Εν πρώτης σου εύχομαι , κάθε χαρά και ευτυχία .
Με ενδιαφέρον διαβάζω τα εξαιρετικά γραπτά σου .
Διάβασα ,το απλά-συντεταγμένο , πολυδουλεμένο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο σου . Σχετικά με την ιστορία τόσο της Ναυπάκτου ,όσο και μερικών γειτονικών χωριών , μεταξύ των οποίων [ από ιδιαίτερη ίσως συμπάθεια ] συμπεριλάβατε και το χωριό μου , την Δάφνη . Εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη προσφορά σου .
Παρόλα ταύτα επέτρεψε μου , σε μια μικρή μεν ,αλλά μεγάλης ιστορικής
σημασίας επισήμανση .
Επισήμανση που δυστυχώς αναγκάζομαι να επαναλάβω , για Δεύτερη φορά .
Διότι την πρώτη φορά , απάντησα σε δημοσιογράφο του ΕΜΠΡΟΣ Ναυπάκτου , με τα ίδια περίπου λόγια . Τον Ιούλιο του 2004 και λυπάμαι που δεν έτυχε ,να πέσει στην αντίληψή σας , προτού τυπώσετε το εν λόγω βιβλίο σας . Σας στέλνω το αντίγραφο της τότε επισήμανσης μου , για την ίδια επαναλαμβανόμενη ιστορική ανακρίβεια. δημοσιεύματος του.. Συμπληρώνοντας ακόμα και τα εξής .
‘Η Κάτω Δάφνη ονομαζόταν παλαιότερα Αγκαθόλακα και Παπαδουλέϊκα ή Θεοδωρέϊκα Ε ίχε οικισμό πρό του 1923 , αριθμώντας τότε 18 σπίτια βάσει του οποίου καθιερώθηκε νομικά ο σημερινός οικισμός. Κ.Δ. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα σημάδια των παλιών αραιοχτισμένων κατοικιών , που έχουν μετατραπεί σε στάβλους ή μανδρότοιχους .
Ο ίδιος εγώ , στην περίοδο του 1955 νεαρός τότε ,αριθμούσα άνω των 58 οικογενειών μόνιμων κατοίκων της Κ. Δάφνης .
Σύμφωνα με τα γραφόμενα του διακεκριμένου συγγραφέα ,φίλου και συχωριανού μου κ. Μάρκου Μεντζά <> που αναφέρεται στην αναφορά του Γάλου ιστορικού Πουκεβίλ [1815] ως Τζερκλί με 20 οικογένειες. Είμαι απόλυτα σίγουρος , ότι πρόκειται για τον συγκοινωνιακό κόμβο , που σήμερα ονομάζεται Κ Δάφνη. Και στην απογραφή του 1928 ο πληθυσμός ανερχόταν σε 57 κατοίκους με την τοπωνυμία Παπαδουλέϊκα αντί Κ. Δάφνη.
Απορώ για το λόγω , που ο ανωτέρω αγαπητός συγχωριανός μου , το τοποθετεί στην Άνω Δάφνη αντί της Κάτω , παρά του ότι ο ίδιος το συνταυτίζει , με την Αγκαθόλακα . ‘Ονομασία που πολλές φορές ακόμα και σήμερα , ονομάζουμε αποκλειστικά την Κ Δάφνη ..
Πάντως Από όσα αξιοπρόσεκτα μας , εξιστορεί ο αγαπητός λόγιος Μ.Μ. από τον οποίο και εσείς επιλέξατε τα πολύτιμα στοιχεία για τον εμπλουτισμό του βιβλίου σας . Βγαίνει το συμπέρασμα ότι ..
Μετά την εγκατάλειψη της Παλιόδαφνης [Βολήμαχο] όπως ήταν φυσικό , από τους λίγους κατοίκους , που είχαν απομείνει μετά την αναφερόμενη καταστροφή τους . Ένα μέρος των , εγκαταστάθηκε στο αναφερόμενο Απάνω χωριό και ένα άλλο μέρος , στην σημερινή Κάτω Δάφνη . Ένας εκ των οποίων ονομαζόταν Παπαδούλας , εξού και τα Παπαδουλέϊκα
Όταν εγκαταστάθηκαν οι κάτοικοι , στο Πάνω Χωριό η σημερινή Άνω Δάφνη , ήταν ανύπαρκτος και το μόνο Κάτω Χωριό που αναφέρεται από τον Πουκεβίλ ήταν τότε το ξενόφωνο Τζερκλί ή λεγόμενη Αγκαθόλακα ή- Παπαδουλέϊκα- ή Θοδωρέϊκα αργότερα . Το οποίο λόγω της καθόδου και κατοίκησης από το ορεινό στο πεδινό χώρο , πολλών Δαφνιωτών , ονομάσθηκε αντί Κ. Χωριό σε Κ. Δάφνη
‘Αργότερα , οι κάτοικοι του Πάνω Χωριού [ Που όπως φαίνεται έμειναν στο χώρο αυτό για μικρό ίσως διάστημα ] , από το 1870 και μετά άρχισαν να μεταφέρονται διαδοχικά στην σημερινή Άνω και Κ.Δάφνη .
1 ] Το αναφερόμενο από τον Πουκεβίλ Τζερκλί των 20 οικογενειών σε κανένα κείμενο δεν σχετίζεται , με Άνω Δάφνη προ του 1815
Βάσει του αποτυπωμένου πληθυσμιακού πίνακα του βιβλίου σας

ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Διαπιστώνεται πρώτον ότι η πληθυσμιακή ανάπτυξη της Παλιόδαφνης αναπτύσσεται φυσιολογικά μέχρι το 1879
Η αύξηση του πληθυσμού στην 10ετία 1879 -1889 οφείλεται λόγω της συνένωσης των Δαφνιωτών , με τους κατοίκους του Τζερκλί [Αγκαθόλακας ] ονομαζόμενη Κ.Δάφνη.
Από το 1889 μέχρι το 1920 παρουσιάζεται μια αύξηση πληθυσμού , η οποία
οφείλεται στην αλματώδη εγκατάσταση από γειτονικά και μη χωριά πολλών.
οικογενειακών στην ΚΔάφνη .
Ο Δαφνιώτης Δάσκαλος μας στο Δημοτικό , μας δίδαξε ότι η Δάφνη αποτελείται από τρις συνοικισμούς , την Άνω και την Κάτω Δάφνη και Τρύπου
Ο αποτυπωμένος ως κατωτέρω στο βιβλίο σας πίνακας πληθυσμιακής κατάστασης έκαστου εκ των τριών συνοικισμών είναι ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ..
Έκτός μόνο της απογραφής του 1928 που ανταποκρίνεται κατά 100%στην πραγματικότητα ! Και ιδού η απόδειξη.
Όπως φαίνεται καθαρά ενώ στην απογραφή του 1928 οι κάτοικοι της Άνω Δάφνης ήταν 156 της Κ Δάφνης 57 [Παπαδουλέϊκα] και Τρύπου 26 Στις απογραφές του 1940 και 1951 διαγράφονται οι κάτοικοι από την Κ.Δάφνη και Τρύπου και προσθέτονται στους κατοίκους της Άνω Δάφνης . Στις δε απογραφές των ετών 1961 1971 1981 1991 2001 διαγράφονται μόνο οι κάτοικοι της Τρύπου και προσθέτοντε πάλι στον συνοικισμό Άνω Δάφνης . Με συνέπεια η Κ. Δάφνη να θεωρείται μη υπάρχουσα από το 1928 μέχρι το 1961 Παρουσιασμένη στο βιβλίο σας , ότι κατοικήθηκε από την 10ετία του 1960 και μετά !
Η δε Τρύπου να παρουσιάζεται τελείως ακατοίκητος , από του 1928 μέχρι σήμερα ! Παρά του ότι ,σε μια περίοδο το Σχολείο της Τρύπου , δεν χώραγε τους μαθητές .
Και τέλος αναγράφεται στο βιβλίο σας , ένας υπερβολικός υπερπληθυσμός κατοίκων στην Άνω Δάφνη , που θα ήταν αδύνατο τα υπάρχοντα τότε σπίτια της Άνω Δάφνης , να φιλοξενήσουν 383 κατοίκους το 1940 και 508 το 1951 !
Σας επισυνάπτω και μία σπάνια φωτογραφία , των 46 περίπου μαθητών που φοιτούσαν το 1946 στο Δημοτικό Σχολείο της Κ. Δάφνης ,ενοικιασμένο τότε σε ιδιωτική κατοικία . Η επισήμανση μου αυτή έχει σκοπό την ιστορική αλήθεια και τίποτα περισσότερο.
Σας ευχαριστώ . Μετά τιμής Σπυρίδων Ι. Ζωγράφος
Δάφνη Ναυπάκτου Τ.Κ. 303 00
Τηλ. 26340 28219
spzografos.wordpress.com

ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
Αδικήθηκε ιστορικά η Κάτω Δάφνη;
Στο εμπρός[525/8Μαϊου2009] καταχωρήθηκε επιστολή του κ.Σπ.Ι.Ζωγράφου ,που απευθύνεται προς τον υποφαινόμενο. Ο επιστολαιογράφος δεν είχε την υπομονή να του απαντήσω κατ’ιδίαν, όπως ετοιμαζόμουνα να κάνω για να λύσω την απορία του και να διασκεδάσω τις ενστάσεις του . Επομένως είμαι υποχρεωμένος να δώσω μέσω της εφημερίδας την απάντησή μου .
1.Η συγγραφή της ιστορίας οικισμών είναι πολύ δυσχερής υπόθεση αφού δεν υπάρχουν πάντοτε επαρκή στοιχεία. Στη σειρά <> εξάντλησα τη γνωστή βιβλιογραφία και όπου δεν υπάρχουν έγγραφες πηγές ή στηρίζονται στην παράδοση δεν τις καταχώρησα χωρίς έλεγχο .Ο ιστορικός στηρίζεται σε στοιχεία και δεν τα επινοεί .
2. Ως πρός τη Δάφνη υπάρχουν τέσσερες παλαιοί οικισμοί: Βολίμαχο ή Βολιμά ,Σερέλη [Σερλή ή Τζερκλή], Παλιόδαφνη και Κάτω Παλιόδαφνη [ Επάνω χωριό].Για τον καθένα από τους οικισμούς αυτούς έγινε παράθεση των υπαρχόντων ιστορικών στοιχείων. Επίσης υπάρχουν και τρις νεότεροι οικισμοί. Δάφνη [Ανω], Κάτω Δάφνη και Τρύπου ,για τους οποίους επίσης έγινε σύντομος λόγος .
3. Η χρονολόγηση της ίδρυσης οικισμών δεν μπορεί να στηριχθεί σε στοιχεία και γιαυτό κατά κανόνα την απέφυγα .
4. Η επίσημη ονομασία της λεγόμενης Ανω Δάφνης είναι Δάφνη και πήρε την διάκρηση Άνω , όταν άρχισε να διαμορφώνεται η Κάτω.Επομένως είναι αρχαιότερη της Κάτω Δάφνης.
5. Το Σερέλι ή Τζερκλί δεν τοποθετείται στην [Άνω] Δάφνη , όπως αναφέρει ο επιστολογράφος . Γράφω επί λέξη :<>.
6.Ο απογραφικός πίνακας που καταχωρείται δεν είναι ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ , όπως τον΄ζει ο επιστολαιογράφος . Αποτελεί ακριβή απεικόνιση των απογραφικών στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η οποία και καθορίζει τους οικισμούς που αναγράφονται αυτόνομα .
7. Κατά την απογραφή του 1928 εμφανίζεται ο οικισμός Παπαδουλέϊκα , πράγμα που συμαίνει ότι δεν είχε ακόμα επιβληθεί η ονομασία Κάτω Δάφνη ,η οποία εμφανίζεται ως οικισμός από την απογραφή του 1961 και ύστερα . Μάλιστα και ο οικισμός Παπαδουλεϊκα [ η απαρχή της Κάτω Δάφνης ] δεν εμφανίζεται στις επόμενες απογραφές[1940,1951]. Το ίδιο γίνεται και με την Τρύπου . Επομένως δεν είναι λάθος του συγραφέα ,ο οποίος παραθέτει τα στοιχεία όπως έχουν , εάν η Ε.Σ.Υ.Ε. δεν απέγραψε την Κάτω Δάφνη και την Τρύπου ξεχωριστά .
Το ίδιο γίνεται με την Παλαιοπαναγιά , το Βαρούσι , το Δένδρο , την Αφροδίτη ,που απογράφονται τα τελευταία χρόνια με την Ναύπακτο . Το ότι η Στατιστική υπυρεσία δεν απογράφει αυτόνομα έναν οικισμό , δεν συμαίνει ότι δεν υπάρχει, ούτε και αναφέραμε κάτι τέτοιο στο βιβλό μας. Άρα η αγανάκτηση του κ. Ζωγράφου δεν πρέπει να απευθύνεται στον συγγραφέα αλλά στούς πίνακες της Στατιστικής Υπηρεσίας και στην Δαφνώτικη βιβλιογραφία που δεν αντμετώπισε το ζήτημα .
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠ. Ι. ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Βέβαια αδκήθηκε ιστορικά
η Κάτω Δάφνη
Επανερχόμενοςστην επισήμανσή μου ,κατόπιν της απάντησης μέσω του εμπρός[15Μαϊου 2009]
του εξαίρετου δημοσιογράφου και συγγραφέα κ.Χαραλαμπόπουλου ,σχετικά ,με το ιστορικό του βιβλίο, έχω να διευκρινίσω , τα εξής.
ΠΡΩΤΟΝ Η ιστοπία ,δεν είναι προσωπική μας υπόθεση και δεν παίρνει συμβιβασμούς.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η Δάφνη , είναι ενιαία και περιλαμβάνει όλους τους χώρους ,που περικλείουν τα οριά της, συνεπώς , σε κανένα δεν επιτρέπεται να μονοπωλεί την αρχαιότητα τησ δημιουργίας των οικισμών της .
ΤΡΙΤΟΝ Γράφετε επί λέξη στο βιβλίο σας .
Ποιο,λοιπόν,είναι το Κάτω Χωριό, γιατί το επάνω προϋποθέτει και κάτω . Και συμπεραίνετε ότι φυσιολογικά, είναι η [Άνω] Δάφνη. Με κανένα όμως στοιχείο , δεν στηρίζεται ο ισχυρισμός αυτός,διότι . Ο χώρος που βρίσκεται , η σημερινή Ανω Δάφνη ήταν ακατοίκητος προ του 1870 που υπήρχε το πάνω χωριό .[ Ίσος από τον φόβο των Τούρκων , που είχαν το Στρατηγείο τους στον Πύργο.] Επομένως ενισχύεται η άποψη ότι το λεγόμενο Τζίτζερ των αναφερόμενων από τον Πουκεβίλ 20 οικογενειών , το 1815 ήταν το εννοούμενο, [Κάτω Χωριό]
Η σημερινή Κάτω Δάφνη
Και ίσος ακόμα , κατοικείτο από ανάμεικτες , Τούρκικες και Ελληνικές οικογένειες και για τον λόγο αυτό οι τοπωνυμίες είναι ξενόγλωσσες προερχόμενες από ιδιοκτησίες Τούρκων Αξιωματούχων.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ Ουδέποτε διανοήθηκα ,να ρίξω την ευθύνη στον καθ’.όλα άψογο διανοούμενο , συγγραφέα . Τόσο για την συγγραφή του εν λόγω βιβλίου του , όσο και για σωρό άλλων , ιστορικών συγγραμμάτων του . Τον ευχαριστώ που έδωσε την ευκαιρία ,να διορθωθούν , έστω και καθυστερημένα , ορισμένα , από τα λάθη του παρελθόντος,που προέρχονται από λανθασμένα έγγραφα και στοιχεία , καθώς και από την τοπικιστική νοοτροπία , που πλήρωσε ακριβά , από παλαιότερα μέχρι σήμερα η όμορφη Δάφνη.
Δάφνη 20 Μαΐου 2009
Σας ευχαριστώ Μετά τιμής
Ι. Ζωγράφος


ΚΟΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΕΚ

Νοέμβριος 17, 2009

Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον Έλληνα .Εκ. του Δ. Δ. Δάφνης Ναυπάκτου καταγόμενο , κ. Κοζώνη Χαράλαμπο του Λουκά . Ελληνο Αμερικανό Οικογενειάρχη ,
Ενδιαφερόμενο γιά την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΚ
Ας μου επιτραπεί , από τον κ . Κοζώνη .
Προς άρση κάθε αμφιβολίας , να τους πληροφορήσω ότι .
Πρόκειται πράγματι , για έναν απλό , τίμιο ,σοβαρό ,εργατικό ,καταδεχτικό ,αξιόλογο ,πλούσιο, επιχειρηματία , από τους ποιο επιτυχημένους . Μεγαλοεπιχειρηματίες , Ελληνοαμερικανούς .
Προερχόμενο από ευκατάστατη , πολυμελή , αγαπημένη και αγαπητή , σε όλους οικογένεια . Πασίγνωστη στους συγχωριανούς , από τους καιρούς εκείνους που κατοικούσε στην Κάτω Δάφνη Ναυπακτίας . Προτού αναχωρήσουν για την Αμερική στην δεκαετία του 1950

Η επιθυμία του , να επενδύσει , σε Ελληνική ομάδα πρωταθλήματος , διαθέτοντας τα τεράστια χρηματικά ποσά του , που αναφέρονται στα Μ.Μ. Ενημέρωσης . Τιμά την Πατρίδα
Τιμά την καταγωγή του , Μας τιμά όλους μας .
Πιστεύω , ότι επιθυμεί ,τον σύντομο επαναπατρισμό του ,στη γενέτειρά του ..
Ερμηνεύοντας από μέρους μας , τα αισθήματα των συμπατριωτών του ,τον διαβεβαιώ ότι είναι πολύ χαρούμενοι για τις εν λόγω επιτυχίες του . Περιμένοντας την ώρα να τόν υποδεχθούν και να τον συγχαρούν στο χωριό του. Όπου κάθε φορά μας επισκέπτεται . Θα χαρούμε δε περισσότερο να τον υποδεχτούμε και ως Πρόεδρο [των Κιτρινόμαυρων ] της ΑΕΚ


ΑΜΕΑ ΑΛΚΥΟΝΗ

Μαρτίου 22, 2008
[Απόσπασμα ομιλίας μου σε εκδήλωση του συλλόγου Ατόμων με ειδικές Ανάγκες «ΑΛΚΥΟΝΗ»]

Ναύπακτος τη 26-2-2006

Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου ΑΜΕΑ
Εν πρώτης σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας
Επί τή ευκαιρία επιτρέψτε μου να συγχαρώ την κ. Πρόεδρο και την κ. Γραμματέα καθώς και τους εκλεκτούς συνεργάτες τους για την εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξαν τόσον για την δημιουργία του εν λόγω συλλόγου όσον και την μέχρι τώρα άψογων λειτουργία του . Ομολογώ ότι πράγματι αισθάνομαι μειωμένος πού μέχρι τώρα δεν κατάφερα να προσφέρω και εγώ κάτι το σημαντικό… και τη το επιθυμούσα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »


ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ

Φεβρουαρίου 27, 2008

Πρώτη Δημοσίευση (τοπικό Τύπο-Μάρτιος 2007)

‘Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες

‘Εν πρώτης ευχαριστώ τους κ. κ. Διευθυντές των τοπικών εφημερίδων για την ευκαιρία που μού έδωσαν , να δημοσιεύσω ορισμένες σκέψεις και μνήμες μου προκειμένου να ενημερώσω εν ολίγης , τόσον σε όσους δεν γνωρίζουν όσον και τους αρμόδιους του ΔΗΜΟΥ . Που θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της ποιότητας του νερού της Κ.Δάφνης , Από το οποίο εξαρτάται άμεσα η υγεία και η ζωή μας …

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »